20 Eylül 2015 Pazar

DUPE ALERT: Tom Ford Lip Color- 12 Nude Vanille VS. Gosh Velvet Touch Lipstick- 134 Darling



Merhaba,
Hazır Bayram indirimi varken size son muadil keşfimden bahsetmek istiyorum. Bir süredir şüphe duyduğum benzerliğin gerçek olması beni çok mutlu etti. Lisa Eldridge'in bir makyaj videosunda görüp benim olmalı dediğim ve aşık olduğum,uzun süre gözlerimden kalpler fışkırtarak izlediğim, kullanmaya kıyamadığım, fakat yine her gün kullanmak istediğim her makyaja veya makyajsızlığıma yakışan, vazgeçilmezlerim arasında yer alan Tom Ford Nude Vanille rengine çok yakın bir renge ve duruşa sahip Gosh 134 Darling rengi.


Üst/Top: Gosh 134 Darling
Alt/Bottom: Tom Ford 12 Nude Vanille


Darling'i dudağıma ilk uyguladığımda bana Tom Ford rujumun duruşunu hatırlattı, fakat çok da emin olamadım. Kolumda ikisini yan yana swatchladığımda benzerlik çok da büyük değildi, Fotoğrafta da görebilirsiniz. Gosh ruj daha pembeye bakan ve bir ton daha açık duruyordu. Peki dudakta duruşunu benzetmekte hataya mı düşmüştüm? Bu konuda çok şaşırdım, çünkü gözüme güvenirim bu durumlarda. Ki haklıymışım, hataya düşmemişim; bir ürünü üst dudağıma, bir ürünü alt dudağıma uygulayınca gözle görülür bir fark göremedim. Hatta bire bir aynı duruyorlar, yine  alttaki resimde görebilirsiniz. Renk, yapı, duruş olarak "Canım, rujun mu yetmedi farklı farklı sürmüşsün?" sorusuna maruz kalmanız oldukça güç, belki de imkansız. :) :)


aşırı benzerlik.

İkisini ayrı ayrı değerlendirmek gerekirse;


TOM FORD LIP COLOR- 12 NUDE VANILLE

Ambalaj: Söylememe gerek var mı? Güzellikten ölecek. Siyah ve altın renklerinin birleşimiyle, kare, metal ve çok şık, çok sağlam.

Renk: Şeftali-pembe tonlu tam bir nude.

Koku: Çok hafif bir vanilya kokusu. Fakat siz koklamadığınız sürece, bu kokuyu sürerken almanız oldukça zor.

Pigmentasyon/ Yapı: Çok yüksek. Tek seferde dudağınızın rengini örtüyor. Kremsi saten, saten yanı daha ağır basıyor, opak.

Kalıcılık: Bir şey yiyip içmenize göre kalıcılığı değişiyor. Yeme içme ile silinirken, tek başına 3 saate kadar dudaklarda kalıyor.

Gramaj: 3gr.

Fiyat: Ben bu ürünü 2 sene önce İngiltere'den 30£'a almıştım. Buradaki fiyatını bu kur üzerinden düşünmek dahi istemesem de, sanırım 150TL civarı olmalı.






GOSH VELVET TOUCH LIPSTICK- 134 DARLING

Ambalaj: Mat, Siyah, ince ve yuvarlak formda, sağlam ve şık bir ambalaj. Drugstore bir marka için bence çok sade, sağlam ve zevkli.

Renk: Bej- pembe tonlarında nude.

Koku: Çok hafif, klasik ruj kokusu. Fakat sürerken bu kokuyu alamıyorsunuz, özellikle tüpe koklamanız gerekli.

Pigmentasyon/Yapı: Yüksek. Dudağınızın rengini örtüyor. Kremsi saten. Opak.

Kalıcılık: Yine yeme içmenize göre değişiyor. Yemek yer, bir şeyler içerseniz silinirken, tek başına 2 saati biraz aşan bir kalıcılığı var.

Gramaj: 4gr.

Fiyat: 50% indirimle 9.25TL'ye Gratis mağazalarında bulabilirsiniz. İndirimsiz fiyatı da oldukça makul!






Hangisini Tercih Etmelisiniz?

Eğer kendinizi şımartmak, her baktığınızda heyecanlanmak, kullanmaya kıyamamak istediğiniz kadar güzel ambalajlı bir ürün istiyorsanız, tek bir nude rujum olsun ama en iyisi olsun, dudaklarımı kurutmasın, hemen uçmasın, örtücülüğü çok yüksek olsun diyorsanız (özellikle dudaklarda pigmentasyon varsa işe yarayabilir, yine de denemeden almayın); Tom Ford Nude Vanille'i tercih edebilirsiniz.

Bir ruja çılgın fiyatlar vermek istemiyorum, uygun fiyatlı olsun, paketlemesi güzel ve sağlam olsun yeter, bakınca aşık olmam gerekmiyor, performansından memnun kalacağım güzel bir nude olsun, ve de en önemlisi hayvanlar üzerinde test yapmayan 'Cruelty-free' bir markanın, Vegan listesinde yer alan ürününü kullanmak istiyorum diyorsanız; kesinlikle Gosh 134 Darling rengini tercih etmelisiniz. Marka cruelty-free bir marka ve 134 Darling rengi ruj koleksiyonunun vegan olan renklerinden.

İki renk de birbirine çok benzediği için, ten rengi ve alt ton olarak tercih etme durumunuza gelirsek. İkisi de tende soğuk duruyor ve oldukça soluk bir renge sahipler. Buğday veya esmerseniz,sıcak alt tona sahipseniz, sizde duruşu fazla beyaz leblebi yemişsiniz gibi durabilir,ölü gibi gösterebilir.

Daha açık bir ten renginiz varsa nötr veya coolsanız, bu rujlar size daha çok gidecektir. Fakat bu renk "nude" denilen tonlarda olsa da, çok az insan için 'sür çık' rengi olabilir. Kesinlikle denenmeden alınmaması gereken tonlarda rujlar ikisi de.
Eğer ten renginiz mac skalasında NC-NW 15'in üzerindeyse, bu nude rengi daha çok baskın, buğulu göz makyajlarında eşlikçiniz olacaktır ve göz makyajınızın hakkını verecek, onu yüceltecektir.

Ben iki rengi de çok sevdim, çünkü dudağımda birebir aynı duruyorlar. Tom Ford rujum bitse tekrar alır mıyım? Şartlara bağlı. İngiltere'den dönerken, resmen son paramla kendisini aldığım için aramızda çok duygusal bir bağ var. Bu bağı göz ardı edersek, güzel kabını saklayıp, gidip Gosh gibi cruelty free ve vegan bir ürünü almayı tercih ederim.

Umarım bu uygun fiyatlı muadil yazım hoşunuza gitmiştir,
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere,
Zeynep

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
https://www.freelancer.com/affiliates/ecerusen