12 Mart 2016 Cumartesi

DUPE ALERT!: Mac SIN Vs. Rimmel Lasting Finish Lipstick Starry Eyed (128)

**FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN




Merhaba!
Bugün sizlere ilk bordo rujum olan Rimmel Lasting Finish serisindeki rujlardan Starry Eyed ile Mac'in son iki senedir pek bir aranan ruju olan Sin rengini karşılaştıracağım. Ilk bordo ruj kullanmaya başladığımda 26 yaşındaydım; biraz geç başladım sanırım ama ağzım biraz büyük geldiğinden gözüme pek cesaretim yoktu. Açılışı Starry Eyed ile yaptım, ismini de rengi kadar sevdiğim bir ruj. Sonrası çorap söküğü gibi geldi zaten, bazen evde sıfır makyaj bordo rujla oturduğum olabiliyor. (deli)




Mac Sin'i ise geçen sene, ruju aratınca ilk sırada çıkan şu görsel'i görerek Mac'in 'Currant' isimli dudak kalemiyle ile birlikte kendime doğum günü hediyesi olarak almıştım.Tabii hayaller hayatlar örtüşmedi.
Yine düzenli hobim makyaj çekmecelerimi karıştırma seanslarımdan birinde bu iki rengin birbirine ne kadar benzediğini fark ettim. İlk önce Mac'in kült bordosu divaya benzettim fakat Rimmel Starry Eyed daha koyu tonuyla Sin'e daha çok benziyordu. Bu gevezeliğimden sonra gelin iki ruju inceleyelim.

*Resimlerde Rimmel Starry Eyed üzerine şeffaf pudra uygulayarak kremsi yapısını mat hale çevirdim.


Üst Dudak/Upper Lips: Rimmel - Starry Eyed
Alt Dudak/Lower Lips: Mac - Sin





Mac-SIN


Ambalaj: Klasik Mac ruj ambalajı. Siyah, şık, sade ve sağlam.

Renk: Mac sitesinde bu rengi 'derin koyu mavi kırmızı' olarak tanımlamış. Oldukça soğuk alt tonlu, kopkoyu bir kırmızı, ama dudakta kırmızı durmuyor biz bu renge ülkemizde direkt bordo diyoruz. Bence merlot-bordo arası bir ton.

Koku: Klasik hafif vanilyalı Mac ruj kokusu. Rahatsızlık vermiyor.

Pigmentasyon: Tek katta dudağı boyuyor fakat 2 katta gerçek rengini alabiliyorsunuz hem de daha homojen duruyor.

Kalıcılık: 3 saat kadar. Altına dudak kalemi kullanmak durumu değiştirmiyor. Homojen silinmiyor çatlak çatlak durmaya başlıyor ve dalgalı bir görünüm oluşuyor.

Yapı: Sin, Mac'in mat serisindeki rujlardan, yani mat bitişli. Kuru yapılı bir ruj ve dudağınızda kayıp gitmiyor, rujun dudağınızda sürüklendiğini hissedebiliyorsunuz, kuru yapısı nedeniyle dudağı kurutmaya müsait bir ruj ve yine bu kuru yapı rujun bir süre sonra çatlak çatlak durmasına sebebiyet veriyor. Dudaklarınızı önceden nemlendirmek ve belki altına hafif bir nemlendirici uygulamak gerekebilir.

Gramaj: 3 gr

Fiyat: 58 TL




Üst Dudak/Upper Lips: Rimmel - Starry Eyed
Alt Dudak/Lower Lips: Mac - Sin




Rimmel Lasting Finish Lipstick - Starry Eyed (128)

Ambalaj: Koyu Mor, sade, ortasından metal renkte ve üstünde markanın ismi yazan bir şerit geçen, güzel ve sağlam bir ambalajı var. Kapağı kapandığında o 'klik' sesi geliyor.

Renk: Sin gibi bu da merlot-bordo bir ton sadece merlot daha genç bir merlot şarabı gibi, yani içinde hafif bir mürdümlük var.

Koku: Eğer Rimmel ruj kullanmışsanız bilirsiniz, klasik bir ruj kokusu var fakat sürünce rahatsız etmiyor.

Pigmentasyon: Tek katı pigmentli dudakları örtmeye yetecek kadar renk veriyor. 2-3 kat geçerek daha yoğun bir renk sağlayabilirsiniz. Ama dikkatli olmakta fayda var, yapısından ötürü dudak çizginizden taşabilir.

Kalıcılık: Yeme içmenize de bağlı olarak ortalama 3 saat

Yapı: Kremsi yapıda bir ruj. Dudakları hafifçe nemlendiriyor, Oldukça kolay uygulanıyor ve dudakta yağ gibi kayıyor. Bu kremsi yapı kalıcılığını azaltıyor ve dikkatli olmazsanız dudak çizgisinden taşabiliyor.En rahatı bir dudak kalemiyle desteklemek.

Gramaj: 4 gr

Fiyat: - 


Üst Dudak/Upper Lips: Rimmel - Starry Eyed
Alt Dudak/Lower Lips: Mac - Sin


Hangisini Seçmelisiniz?

Bu iki rengin bende neden mevcut olduğunu ekstradan açıklamayacağım, en üstte söylediklerim yeterli sanırım.
Eğer daha lüks hissettirecek, mat bitişli, kalıcı bir ruj istiyorsanız yine de Sin'i almayın!
İlla Mac rujum olsun diye diretiyorsanız, gidin yerine Diva alın, ama Sin'i almayın. Ben verdiğim paraya acıyorum, doğum günü hediyem diye daha da acıyorum. Dudağımda kaymıyor rengini ilk seferde vermiyor ve dudaklarımı kurutuyor. 60 liraya yakın para verdiğimde bir rujun bunu yapması kabul edilebilir değil. 
Diva, ton olarak biraz farklı ama saten gibi dudakta kayıyor, kadife gibi duruyor,dudakları kurutmuyor,saatlerce çıkmıyor.

Eğer markanın ismine değil işlevine bakarım diyorsanz, dudaklarınız kurutmayan aksine nemlendiren, pigmentli,hem ağır duruşlu hem asi duruşlu bir renk istiyorsanız Starry Eyed'ı tavsiye ederim.



Üst/Top: Rimmel - Starry Eyed
Alt/Bottom: Mac Sin



Siz de benim gibi mat dudakları her şeyin üzerinde tutuyorsanız, Starry Eyed gibi kremsi rujların üzerine parmağınıza aldığınız şeffaf pudrayı hafif hafif yedirerek ya da tek kat peçeteyi dudaklarınızın üzerine koyup şeffaf pudraya batırdığınız bir fırçayı üzerinden geçerek yine mat ama kurutmayan dudaklara sahip olabilirsiniz.
Rimmel Lasting Finish-Starry Eyed'ın tek problemi ülkemizde olup olmadığından emin olmamam. Durum şu ki ben bu seriyi 2 Watson's mağazasında gördüm, yaklaşık 3 yıl önce. Problem şu ki ben 4 yıl önce bir Watson's mağazasında (Airport Avm) Maybelline age rewind kapatıcılarını da görmüştüm! 
Yine de 5 pound riske eder yurt dışından bu ruju söyler veya geziye gittiysem alır ama Sin'e para vermezdim. Ya da bu rujların rengi umrumda değilse bunların hiçbirini yapmazdım, ama sanırım o zaman bu yazıyı da okumazdım. :)
Mac'e trip atmış olsam da umarım bu yazı hoşunuza gitmiştir,
Diğer yazılarda görüşmek üzere,
Sevgiler!
Zeynep







When I bought my first dark lipstick I was 26. Yeap, Imma late bloomer about dark lipsticks. I was a bit insecure about my big lips (they are not that big after all). Afterwards I became unstoppable, wearing dark lippies, anywhere anytime. Today here I'm comparing my very first dark lipstick, Rimmel Lasting Finish - Starry Eyed with Mac Sin, which was my birthday gift to myself, from myself. So let's roll





Mac Sin

Packaging: Classic Mac Lipstick packaging. Black, minimal, bhic and solid.

Colour: Mac described Sin as "Deep dark blue red". Yes it is a very dark red with cold understones,infact I think it is merlot-bordeaux colour.

Scent: Light vanilla scent that you cannot smell when you apply.

Pigmentation: It gives its colour on first layer but with 2 layers you get more decent and even colour.

Texture: It's a matte finish lipstick. It is quite dry textured and doesn't glide on your lips when you apply. Actually you can feel it'S dragged on your lips. This dry texture causes to dryin you lips and again with this texture the lipstick starts cracking on lips in several hours. It is veryimportant to mouisturizing your lips in the first place, if you wanna apply this lippie.

Staying Power: 3 hours, onaverage. Using lip pencil underneath doesn't change it. It doesn't fade out homogenously and starts to crack on lips.(if not well moistured beforehand.)

Amount:3 g.

Price: 17$



Üst Dudak/Upper Lips: Rimmel - Starry Eyed
Alt Dudak/Lower Lips: Mac - Sin




Rimmel Lasting Finish Lipstick - Starry Eyed (128)


Packaging: Dark purple, minimal desiign with a metallic band in the middlewith the carved name of the brand. Itissolis and you actually hear the click sound once you put the cap on.

Colour: It is a merlot-bordeauxcolour as well, this time the merlot is a bit younger which means it pulls berry tones, slightly.

Scent: If you ever used any Rimmel lipstick you would know how it smells. I call it classic lipstick smell. Like my mothers when I was a kid. However you don't smell any scent once you apply it.

Pigmentation: It is quite pigmented thatit may cover pigmented lips with one layer. It is a buildable colour that you can apply 2-3 layers to darken the colour. Yet, be careful to not to cross the lipline. Using a liplinerwould be beneficial.

Texture: It has a creamy texture that glides on yourlips easily. Due to its creamy finish it is moisturizing on lips, on the other hand this texture shortening it's staying power and sometimes causes to overdraw lips.

Staying Power: 3 hours on average depends on what you drink or eat. Or smoke.

Amount: 4g


Price: 5.49 €


Üst Dudak/Upper Lips: Rimmel - Starry Eyed
Alt Dudak/Lower Lips: Mac - Sin



Which One You Should Go With?

If you want something with more luxury feeling with a brand nam,and like matte finishes better with high staying power, I won't say that you should go with Sin anyway. If you want a dark lipstick from Mac, go with Diva, they are similar yet Diva is a dream came true that glides on your lips with high staying power, matte finish and non drying texture.
If you don't care about the brand and more focused on the performance range, easy choice; go with the Starry Eyed (love the name, btw!) 
You can easily change its creamy texture into matte by applying transparent powder on your lips with your fingers. Matte lips, non drying texture, low price! 
* That's what I did before taking pictures for blog.

Hope you liked this dupe review.
See you at the other Posts,

xxx





2 yorum:

  1. Bildiğin aynıymış :) İyi oldu bu, teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kıt zevkli bir insanım ama bazı faydaları da oluyor böyle :D :D
      işine yaramasına sevindim Başakcım, sevgiler! :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
https://www.freelancer.com/affiliates/ecerusen