4 Mart 2016 Cuma

DUPE ALERT!: Essie The Lace Is On Vs Pastel 42



Instagram'da takipte olanlarınız bilecektir, Essie - The Lace Is On benim gelmiş geçmiş en sevdiğim ojedir. Klasik renkler skalası dışında olmasına rağmen elleri bu kadar zarif ve alımlı gösteren bir renk yok benim gözümde. Hem klas hem eğlenceli. Kafamdaki tam tanım budur.





Essie ülkemizden çekilmeden evvel, şansıma bulup indirimli haliyle almıştım. O zaman ülkeden çekildiklerini bilmediğimden yedekleme dürtümü bastırmıştım. Keşke bastırmasaydım. Artık hem bulamıyorum hem de yurt dışı fiyatları dövizin uçmasıyla hoş olmayan bir tablo yarattı. 
Neyse ki renk olarak oldukça benzer bir rengini, tesadüf eseri bir kozmetikçinin önünden geçerken gördüm. Merdivenlerden çıkıyordum ki kafamı kaldırmamla bu ojeyi görmem bir oldu. 
Hatta önce Essie sandım.  Fakat Pastel markasının klasik serisinden bir ojeydi. Şişedeki duruşları tam olarak aynı değil fakat aldığım gün ikisini denedim ve renkler arasında pek bir fark göremedim renk açısından. Yapı ve ışıltıları farklı,fakat ikisi de sürülüp kuruduğunda uzun uzun dikkatli dikkatli fark aramadıkça göremiyorsunuz.




Kalıcılık olarak; Essie bu maçı alır. Ağır bir iş yapmazsanız, 4 gün boyunca yerinden kıpırdamıyor. Pastel ise 2. günün sonunda uçlardan soyulmaya başlıyor. Ojesini sık sık değiştiren bir insan değilseniz kalıcılık açısından sizi tatmin etmez. Ben? Benim için en sevdiğim tondaki ojeyi tekrar uygulamak, bitmesinden korkmamak ve bitince rahatça hem de 3 liraya alabilecek olmak mutlu ettiğinden bu konuda çok takılmıyorum. 
Koku; ikisinde de klasik oje kokusu mevcut, ama ojeler eskisi gibi buram buram kokmuyor; değil mi?




Yapı olarak Essie Pastele göre biraz daha kıvamlı. Pastel daha akışkan olmasına rağmen bu pigmentasyonunu etkilemiyor,2 katta tamamen örtücü oluyor.
Kuruma hızını baz alırsak, Essie daha koyu olmasına rağmen Pastele kıyasla daha hızlı kuruyor ve sabitleniyor.İkisinin arasında 4 dakikalık bir kuruma süresi farkı var.
Renk; dediğim gibi uzun uzun incelemezseniz arada müthiş bir fark görmüyorsunuz. Pastel yarım ton daha koyu,Essie'nin içindeki ufak ışıltılar daha yoğun. Bu ışıltılar ojeyi sildiğinizde parmaklarınıza bulanan sim tarzı ışıltılar değil bunu da belirteyim. İki ojede de sim bulunmuyor.
5 free; 5 free bir deyim. Ojelerin insan sağlığına tehlikeli sayılan 5 maddeyi içermediğini belirtiyor. Essie de Pastel de 5 free değil. Essie ojeler 3 free, yani bu 5 maddeden 3'ünü içermiyor. Pastel ise 4 free, yani bu 5 maddenin 4'ünü içermiyor ojeleri. Yani burada Pastel bir adım önde.
*Bu maddelerin neler olduğunu ve etkilerini altta açıklayacağım, öğrenmek isterseniz aşağı inmeyi unutmayın.




Fakat açık konuşayım; Pastel 42 numara, Essie The Lace Is On ojeyi fırsatım olduğu anda zulalamamın önüne geçemez. Bu ojeye karşı garip bir takıntım, bir sevgim var. Herkese bazen olur ya, daha iyisi ve güzelini de bulsan vazgeçemezsin. The Lace Is On benim için o kategoride.
Fakat olaya sakin yaklaşırsam, bu rengi beğenip almak istiyorsanız, Pasteli tercih edin derim. Hem bulması hem alması kolay çünkü. Canınız daha yüksek performans istiyor, şansınız da varsa The Lace Is On'u alın ve onu çok sevin.

Bir başka Essie oje dupe yazımı, ki bu seferki oldukça popüler bir renk, okumak isterseniz;
Essie - Fiji Dupe




Right/Sağ:  Essie- The Lace Is On
 Left/Sol: Pastel 42


5 FREE

Toluene: çözdürücü olarak kullanılan ve kokusu tinere benzeyen bir likittir. Toluene maddesine teneffüs yoluyla ve cilt temasıyla maruz kalabilirsiniz ve cilt irritasyonuna neden olabilir. Maalesef, yüksek miktarda Toluene teneffüs etmenin sinir sistemine zarar vermekte, sersemliğe ve mide bulantısına sebep olduğu söyleniyor. Toluene uzun süre maruz kalınması sonucunda sakat doğumlara ve çocuklarda gelişim sorunlarına sebep olabilecek bir toksindir.

Dibutyl Phthalate (DBP): Bu madde genellikle 'plastikleştirici' olarak kullanılır; yani eklendiği maddenin daha elastik ve akışkan olmasına yarar. DBP'nin hayvan testlerinin yapıldığı çalışmalarda sakat doğumlara sebep olduğu bağlantısı bulunmuştur. Bu toksin California Önergesinde bulunan 65 şüpheli teratojen arasına eklenmiştir. Teratojenler fetal büyümeyi bozan ve sakatlığa sebep olan etkenlerdir.

Formaldehyde: çoğunlukla insan veya hayvan kadavrasını korumak ve mumyalamak için kullanılan bir kimyasaldır. Buharı irritasyona sebep olur ve astımı tetikler. Formaldehyde aynı zamanda insanlar için kanserojendir, kanserle direkt ilişiklendirilen bir faktördür.

Formaldehyde Resin: Formaldehyde'in bir çeşididir. Genel olarak kaplama ve yapıştırıcı üretimlerinde kullanılır. Formaldehyde kadar kadar tehlikeli değildir,fakat alerjen olabilir.

Camphor: yüksek dozajlarda  maruz kalındığında nöbet geçirmeye ve zaman ve yer bilincinin (oryantasyon) kaybına sebep olabilen bir zehirdir. Bu kimyasal tırnaklarınızı kaplayıcı olarak hareket eder, besleyicilerden mahrum eder ve tırnaklarınızda sararmaya sebep olur.

Umarım bu yazı hoşunuza gitmiştir,
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!
Zeynep

2 yorum:

  1. Gerçekten ne kadar yakın sonuç vermiş, tebrikler o zaman :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Başak! Sanırım muadil ürün bulmak gizli hobim! :D :D

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
https://www.freelancer.com/affiliates/ecerusen