14 Nisan 2016 Perşembe

Aussie Miracle Recharge Moisture- Saç Nemlendirici Sprey





Merhaba,
Bugün konuğumuz Aussie markasının, durulanmayan nemlendirici spreyi "Miracle Recharge Moisture".
Aussie markası 3 yıldan fazladır severek kullandığım bir marka, kendisini Londra metrosundaki reklamlarıyla keşfettim, adı ve zıplayan kangurulu logosu ve esprili dili ilgimi çekmiş ve ilk fırsatta ürünlerini incelemiştim; ürünlerinin içerisinde Avustralya'nın Macadamia Fındığı yağı özü bulunuyor ve bu markanın saç maskeleri tüm zamanların en favori saç maskelerinde ilk sırada kaldı. (yazısı gelecek)

Ben Türkiye'ye dönerken saç maskelerini stok yaparak dönmüştüm hatta ama neyse ki o da arkamda ülkemize giriş yaparak Watson's raflarında yerini aldı. Geçtiğimiz Kadınlar Günü İndiriminde de daha önce denemediğim bu saçın nemini kazandıran spreyi %50 indirimle 2'şer adet aldım. Marka'ya sevgim ve inancım konusunda çok şey anlatıyor sanırım bu.
Ürün kendisini tatlış bir şekilde tanıtmış;



Saç tipimi kısaca özetlemek gerekirse; dipleri yağlı gövdeden uçlara doğru kuru. Yıkandıktan sonra saç diplerim yağlanırken saç uçlarım git gide kuruyor; bu yüzden de saç yıkamalarım arasında geçen sürede nem takviyesine mutlaka ihtiyacım oluyor. Saçlarımı geçtiğimiz dönemde platine kadar açtırdığım için bu konuda özellikle hassas davranıyorum son zamanlarda; saçlarım çok zarar görmemişken bakım veya nemi eksik edersem ısı, şekillendir taramayla ve kirli havayla yıpranmasını kolaylaştıracağımın farkındayım.

Ürün durulanmayan bir nemlendirici; çalkalayıp ıslak veya kuru saçınıza sıkıyorsunuz. Durulanmayan, ıslak/kuru saça uygulanan nemlendiricilerde en nefret ettiğim nitelik; özellikle kuru saça sıkıldığında saçı ağırlaştırması, söndürmesi ve hatta yağlandırması, üzerini bir tabaka gibi kaplaması ve saçın doğal dokusunu bozması, bazen de sertleştirmesi. O yüzden çok mesafeli yaklaştığım bir ürün tipini neden yedekli aldım sorusuna sanırım Aussie'yi sevdiğimden diyebilirim. (bir de indirim tabii ^.^)





İyi ki de yedekli almışım; çünkü bu hayatımda kullandığım en güzel saç nemlendirici sprey. Ben hiç ıslak saça uygulamadım; ki bu tipte ürünleri en fazla ıslak saça kullanırım. Genelde saçlarımı yıkadıktan sonra Urban Care Shake'n Repair nemlendirme köpüğünü sıkıp nemini iyice almasını bekledikten sonra orta derece sıcaklıkla saçlarımı kurutuyorum; köpükten ötürü saçlarım pek karışmamış olduğundan, özellikle ertesi günü 'out of bed', tarzı yataktan fırladım ama saçlarım çok havalı tarzı, kabarık ama elektriksiz bir model istiyorsam, saçlarımı taramadan dolayarak topuz yapıp yatıyorum ki 3 tel saçım hacmini kaybetmesin ve istediğim modeli elde edebileyim.

Böyle zamanlarda saçımın uyuzluğu üzerinde olunca çene hizamdan itibaren elektriklenip şemsiye gibi açılıp çitir çitir bi görünüme sahip olabiliyor; bu durumda saçımın imdadına yetişen ürün Aussie Miracle Recharge oldu. 

Yapısı, şeffaf, su gibi. Şişeyi çalkaladıktan sonra saçımın elektiriklenmiş yerlerinebir kol mesafeden 5-6 fıs (saçım oldukça uzun) saçımı parmaklarımla mıncırarak ürünü iyice nüfuz ettiriyorum. Elektriksiz fakat hacmini, dolgunluğunu kaybetmemiş, yapısında değişiklik olmayan, sertleşmemiş,  fakat nemlenmiş sakinleşmiş saçlara sahip oluyorum.





Saçımı düzleştirdiğim günlerin ertesinde saçım uyurken çözülmüşse (biraz deli uyuyorum) saçım uyandığımda karışmış ve pürüzsüz dokusunu kaybetmiş olabiliyor. Bu durumda da bu ürün yine aynı şekilde işe yarıyor, saçlarıma aynı methodla uyguluyorum, hafifçe tarıyorum ve düzlüğünü kaybetmeden sakin, nemini kazanmış saçlara sahip oluyorum. 

Yine şekil vermekle ilgili bir sıkıntı yaşamasamda saçımı yıkamamın üzerinden 36 saat geçince saçımda kuruluk ve donuk görüntü meydana geliyor ben de yine bu ürünü sıkarak o görüntüden kurtuluyorum. Bu etki ise birkaç saatlik bir etki değil, ertesi gün de süren bir etki; gerçi sonrasında yağlı saç diplerimden ötürü saçımı yıkıyorum.

out of bed hair :)




Koku olarak diğer kullandığım Aussie saç ürünleriyle aynı kokuda, Üzüm. Ben kokunun ne olduğunu anlamamıştım ama çok sevdim. Belki bana çok mutlu oluğum günleri hatırlattığından da olabilir. Eğer kokusunu severseniz güzel haber; olukça kalıcı ve bence temiz, fresh bir koku.

Her gün elimde bu spreyle dolaşıyor gibi göründü ama aslında öyle değil, tabii ki; saçımı onaracak türde bir ürün olmadığından kendimi de saçımı da çok alıştırmak istemiyorum. Nitekim içeriği çok açıcı değil, ikinci sırada alkol denat olması nemlendirici bir sprey olmasından ötürü biraz ironik olan bir durum. Fakat sanıyorum ki içinde bir çok yağ ve pantenol olmasından ötürü saçları ağırlaştırmadan nemlendirmenin çözümünü alkol denat'ı dayararak çözmüşler.






Kullandığım dönem içinde saçıma ters bir etkisi olmadı, içindeki alkolden ötürü daha kurumaya meyilli, bu ürüne elimin daha sık gitmesine sebep olan bir ortam yaratmadı. Fakat ne olursa olsun, tek bir ürüne bağlı kalarak saçımı alıştırmak ve bağımlı yapmamak namına kendi titizlenmemden kullanım oranımı dizginliyorum.

Önerir miyim? Kesinlikle evet. İçeriği çok içime sinmiş olmasa da kullandığım vadede saçıma kötü bir etkisi olmadı ki saçım başına gelecek en ufak bir kötülükte büyük bir reaksiyon vermeye hakkı olacak işlemlerden geçti. Verdiği nemi, saçımı ağırlaştırmamasını, nemsizlikten oluşan donuk görüntüyü de ortadan kaldırmasını, kokusunu sevdim. Özellikle indirim döneminde denenebilecek bir ürün. 


250ML ve normal satış fiyatı 24 lira civarı olması lazım,
Ben indirimde 10 liraya almıştım.
Aussie ürünlerini Watsonslarda bulabilirsiniz.


Kendinize güzel bakıyorsunuz!
Zeynep

2 yorum:

  1. Saçlarında çok güzel durmuş, ama, ben de Aussie'nin ürünlerinden içerikleri nedeniyle uzak duruyorum :/ ama seviyorsan, güle güle kullan :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk kullanmaya başladığım zamanlarda içeriğe bakmak aklıma bile gelmediğinden almıştım; şampuanları değil ama diğer bakım ürünlerinden hep çok memnun kaldım; saçıma iyi geldiler. İçeriğe bakınca çok şaşırtıcı bir durum! :) Ama bende bugün tanışsam içeriğine görünce uzak dururdum, hak veriyorum :)
      Sevgiler!

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
https://www.freelancer.com/affiliates/ecerusen